keskiviikko 2. marraskuuta 2011

new york one more time !

joo eli parit on kyselly vähä lisä infoo mun matkasta, tai kaikesta hotellista ymss ni päätimpä tehä postauksen, mis kerron vähä tarkemmin meijän matkasta. :-)

NEW YORK 122

eli me siis lähettiin sinne 22. pv lokakuuta ja lento läks helsinki-vantaalta jossain kahen aikaan päivällä suomen aikaa. new yorkissa se oli vissiin ennen 4 new yorkin aikaa, eli suomen aikaa noin puoli 11. :-D siinä sit oli pientä jet lagia havaittavissa vähän illemmalla, mut kyl pääs aika nopeesti uuteen rytmiin. siitä sit ku tultii koneesta ulos ni piti antaa sormenjäljet ja otettii jotkut kuvatki siinä ja kans lennolla piti täyttää vielä joku paperi. näiden jälkee mentii ulos ottamaan taksia hotellille ja siinä joku tummaihonen "taksikuski" kysy meiltä, että tarvitaanko taksia ja johdatti meidät sen "taksille", mikä oli normaali iso auto. siinä jo nous pienet epäilyt, kun auto oli hieman kauempana, eikä siinä kohtaa, missä muutkin taksit olivat ja iskä siinä kysykin, et oliks tää ihan laillinen taksi. :-D siinä se takskikuski näytti jotain paperijuttua, missä luki että se ois ollu ihan laillinen, joten me sit hypättiin kyytiin. kyydissä ollessa nousi uudet epäilyt, kun kuski ajo melko hultittomasti,  puhui puhelimessa ja kävi jopa facebookissa samaa aikaa kun ajoi... :-D viimein saavuttuamme hotellille, kuski alkoi kirjoittaa kuittia maksusta. ennen kuin menimme kyytiin, kuski oli sanonut, että matkan hinta olisi 47 dollaria, mutta nyt kuitissa lukikin että matkan hinta olikin 97 dollaria plus vero = 200 dollaria. kaikki oli sit siinä että mitää hittoa, ei varmana ! alko vähän kuumottelemaan ja  noustiin äkkiä ulos taksista. siinä sit ihmeteltyämme iskä anto 100 dollaria kuskikille, joka yritti saada vielä toista satasta, johon iskä ei suostunut. järkyttyneinä tapahtuneesta kannoimme kamamme hotellin aulaan ja kysyimme respasta, että paljon kyseessä olevan matkan kuuluisi maksaa, joka vastasi että noin 60-70 dollaria. siinä sit oltiin aika järkyttyneinä, että hyvin alko tämäkin reissu. :-D hyvin pysty kusettamaa tyhmiltä turisteilta rahat.... mutta loppujen lopuksi reissu meni hyvin ja oli todella mahtava kokemus, niinku oon varmaan jo pariin otteeseen hehkuttanutkin... =D ja plus takastulomatkalla lentokentälle taksi (tällä kertaa ihan keltainen oikea taksi) makso sen 47 dollaria. =D pysty siinä sit antamaan aika reippaat tipit, ku hinta tuntu melko alhaiselta, haha =D lentomatka kotiin oli kyllä _hieman_ pelottava. elämäni kauheimmat turbulenssit ja ajattelin yhessä vaiheessa että nyt tää kone oikeesti tippuu. =D kone vaa heitteli puolelta toiselle ja tuntu että tippu jonki verran alaspäin ku tuntu mahassa, ihan ku olis ollu jossain huvipuistolaitteessa.... isoveliki sano että sai melkei sydärin. :-D mutta ehjänä selvittii !

NEW YORK 510

alkustoorailun jälkee voisin siis kertoa juuri näistä matkamme perusjutuista, joten alotetaan sillä hotellilla. :-D meijän hotelli oli best western president- niminen hotelli ja se sijaitsi ihan times squaren nurkilla, eli tosi hyvällä paikalla ! tykkäsin tosi paljon, ja sijainnista huolimatta oli todella rauhallinen. ainoa huono juttu oli vain, että hotellin vieressä oli joku rakennusjuttu meneillään ja työmiehet aloittivat työt kello 7 aamulla... =D hintaa en oikein tiedä, mutta jotain äiti sanoi laskeneensa, että yksi yö olisi maksanut 300 dollaria.

NEW YORK 007

NEW YORK 006

päivät kuluivat lähinä new yorkia kierrellessä, shoppaillessa ja nähtävyyksiä kierrellessä. käytiin katsomassa empire state building, joka oli kyl ihan mieletön !! sielt ylhäält oli niin mahtavat maisemat että. :-)

NEW YORK 039-horz

NEW YORK 067

NEW YORK 081

käytiin ilmaisella "risteilyllä" vapauden patsaan ympäri. sieltä näki todella hienot maisemat pilvenpiirtäjistä. itse vapauden patsas näky aika pienenä, eikä ollu kunnon zoomiakaa, millä olis saanu vähän selvemmän kuvan. :-D tulipahan edes nähtyä !

NEW YORK 202

NEW YORK 193

käytiin myös kattomassa WTC-tornien muistomerkit ja siinä viereisessä kappelissa. sielä oli kaikkia muistojuttuja, esim kuolleiden kuvia. oli aika haikeet fiilikset sielä :(

NEW YORK 214

NEW YORK 223

joka päivä yritettii käyä kaikissa erillaisissa ravintoloissa syömässä. ruoka makso siinä ihan keskustassa aika paljon, mikä saatiiki tietää heti ensimmäisenä aamuna, kun oltiin menossa aamiasbrunssille. syötiin täytetyt munakkaat ja perunoita, ja hinnaksi tuli reilu 120 dollaria. :-D lisäksi ravintoloissa pitäisi aina antaa tippiä ja verotkaan eivä yleensä kuulu hintaan, vaan nekin lisätään vielä hintaan.

NEW YORK 491

NEW YORK 027

ja pitihän mäkkiäki käydä testaamassa... :-D

NEW YORK 503

huhuhh täs oli nyt meijä matka osittain pähkinänkuoressa. :-D teksti on aika sekavaa ja varmaa pisimmät tekstit mitä oon koskaa kirjottanu tänne haha ! ja joitain samoja kuvia ku aikasemmassa new york postauksessa mut yrittäkää kestää. =D

5 kommenttia:

 1. joooo matkahimo senku kasvaa vaa ku tätä luki....:D

  VastaaPoista
 2. äääh mäki haluun reissuun ! :D oli varmaa sika kivaa! :)

  -Jepa

  VastaaPoista
 3. henna- haha vooi itekki tekis mieli heti lähtä uuelle reissulle.... :-D

  jepa- sun pitäää lähtä ;) ja oli tositosi kivaa !! :)

  VastaaPoista
 4. ihania nää new york kuvat!! näitä vois kattoo loputtomiin asti :) toivottavasti itekki pääsisi joskus tonne atlantin toisellepuolelle =))

  VastaaPoista
 5. voi kiitos ritaa, kiva jos tykkäilet :--) ! ja toivotaan :) !

  VastaaPoista